Généralités
Roboții mobili și microroboții reprezintă un domeniu vast, cu aplicații multiple. Abordarea unui astfel de domeniu implică anumite riscuri, care sunt astăzi mult amplificate, deoarece aproape toate activitățile umane se folosesc de roboți, mai mult sau mai puțin inteligenți, cu grade diferite de mobilitate și, nu în ultimul rând, cu rapoarte cost/performanță greu de ierarhizat, conform unor criterii unanim acceptate.
Scopul principal al disciplinei „Roboți mobili și microroboți” este studierea roboților mobili și microroboți, în principal , echipamentele care au un caracter dual-use, fiind cunoscut faptul că majoritatea tehnologiilor hightech își au originea în cercetările avansate, destinate tehnicilor militare, celor cu caracter special, investigării cosmosului, etc. în cadrul disciplinei se studiază mai multe tipuri de aplicații concrete, care oferă o bază solidă pentru: definirea corectă a problemelor, care necesită folosirea și înțelegerea corectă, de ansamblu, a ceea ce se numește domeniul roboți mobili și microroboți
Unitatea de curs „Roboți mobili și microroboți” este inclusă în categoria unităţilor de curs de specialitate pentru studenţii programului de studiu 0714.7 Robotica si Mecatronica. Consolidarea materialului teoretic şi obţinerea abilităţilor practice se realizează în procesul de îndeplinire a lucrărilor practice şi de laborator, efectuării proiectelor de licenţă.
Obiectivele principale ale cursului „Roboți mobili și microroboți” reprezintă formarea la studenţi a următoarelor abilităţi:
- Competențe cognitive: cunoașterea, înțelegerea și interpretarea conținuturilor teoretice, definițiilor, parametrilor caracteristici și clasificarea sistemelor robotice.
- Competențe de aplicare: capacitatea de a aplica diverse tipuri de roboți mobili: privire generală asupra roboților mobili și vehiculelor ghidate automat, sisteme de conducere automată, sisteme de dirijare a roboților mobili și vehiculelor ghidate automat, elemente constructive și de calcul ale roboților mobili și microroboților, situația actuală și tendințele dezvoltării sistemelor microrobotice.
- Competențe de analiză și predicție: capacitatea de analiză a diverselor situații teoretice și capacitatea de rezolvare inginerească și eficientă a lor.
- Competențe de comunicare: capacitatea de a explica în limba maternă într-o manieră clară și precisă, oral și în scris, conținuturile teoretice și practice de bază ale sistemelor robotice.
Competențe de învățare: capacitatea de a formula obiective cognitive și de alegere a căilor de atingere a lor, aplicând diverse operații mentale așa ca observația, comparația, generalizarea, analiza și sinteza, inducția și deducția, analogia, modelarea etc.Prelegeri - 30 ore;
Lucrari de laborator - 30 ore;
ECTS - 4 credite;
Evaluari curente - 2;
Examen final - 1.
Roboti Mobili si Micro-Roboti.
Lista temelor model pentru proiectul de an la disciplina RMMR.
RM-201.
Se va incarca fisierul in format Word.DOC cu numele:
RM-201_Nume_Prenume_RMMR_Proiect de an.DOC
.
Se va icarca fisierul cu numele:
RM-211_Nume_Prenume_RMMR_Proiect de An.DOC
Lista cu temele pentru teze de licenta.
Grupa RM-201