Enrolment options

FCIM.MMC16.1 Metode şi modele de calcul 2

Dat fiind interesul crescut in ultimii ani pentru teoria sistemelor in care sunt implicate fenomenele/procesele cu character aleator, cursul nostru vine cu abordarea modelelor respective prin prisma tehnicilor de simulare statistica. Aceste tehnici au  numeroase aplicaţii în următoarele domenii: modelarea si simularea proceselor industriale în scopul cunoaşterii acestora şi al conducerii lor; conducerea automată în sisteme tehnice. Disciplinele pe care se bazează  cursul sunt: Matematica superioară, Teoria Probabilitatilor si a Informatiei, Programarea Calculatoarelor.  

        Obiectivele principale ale cursului sunt orientate in a familiariza studentul cu metodele de baza de simulare (generare) a numerelor aleatore (uniforme si neuniforme) cu ajutorul calculatorului si aplicarea lor la simularea statistica a sistemelor in scopul  cercetarei  fenomenelor/proceselor aleatoare din punct de vedere al teoriei probabilitatilor si statisticii matematice.

Scopul principal al cursului „Tehnici de simulare statistica  a sistemelor² in calitate de Modul 2 in cadrul disciplinei didactice „Metode si modele de calcul” reprezintă tratarea principalelor aspecte aplicative legate de cercetarea sistemelor, functionarea carora este descrisa prin intermediul modelelor probabilistico-statistice. Aceasta pentru a servi la rezolvarea  problemelor specifice de proiectare și analiză a soluțiilor și a strategiilor pentru conducera (reglarea, optimizarea) unor procese cu caracter aleator, cât și aspectele practice ale alegerii echipamentelor și elaborarea produselor program adecvate rezolvarii acestor probleme.  


Self enrolment (Student)