Enrolment options

FCIM.IoT16.1 Internetul lucrurilor (IoT)

Sumar Curs

Internetul Lucrurilor reprezinta o retea de dispozitive, sisteme incorporate care participa împreună la rezolvarea unei probleme.

   Un Sistem Incorporat reprezinta un dispozitiv sau echipament realizat prin inginerie din diferite domenii cu ar fi Inginerie  Mecanica (ME)Inginerie Electrica (EE), si Inginerie Software (SWE)

  •    Funcțional, un sistem Incorporat interacționează cu mediul extern preluând informație din  acesta, procesând, și raportând înapoi către el. aceste interacțiuni fiind te tipul Sistem MediuSistem UtilizatorSistem Sistem.
  •    Structural, sistemul embedded este compus din o totalitate de componente specializate pentru a realiza intercesiunile și procesările necesare.

Arhitectura generica

Obiective in cadrul cursului:

În cadrul acestui curs se studiază aspectele de structura și funcționalitate a unui Sistem Incorporat din cadrul stemelor (IoT), din perspectiva unei arhitecturi generice, si analiza  componentelor acesteia cum ar fi Interacțiunea cu UtilizatorulSensoriActuatoriDiagnozeControlProcesare si Comunicare, realizând diverse aplicații pentru accentuarea rolului acestora în sistem.

Self enrolment (Student)