Enrolment options

FCIM.PAD21.1 Programarea Aplicațiilor Distribuite

Cursul Programarea Aplicațiilor Distribuite își propune familiarizarea studenților cu noțiunile necesare pentru proiectarea și programarea unui sistem de calcul distribuit.

Cursul include  prezentarea conceptelor de bază, mecanismele esențiale de interacțiune dintre proceselor distribuite. În cadrul cursului se descriu arhitecturi de înaltă performanță utilizate în sistemele moderne de calcul.

Scopul cursului este ca studenții să obțină o perspectivă asupra domeniului enunțat, să înțeleagă direcția în care evoluează acest domeniu și care sunt punctele de referință în următorii ani, să înțeleagă noțiunile de bază necesare și să poată să aplice cunoștințele obținute în practică la crearea sistemelor complexe.

Obiectivele studierii cursului sunt: investigarea cerințelor arhitecturale și de programare specifice sistemelor moderne distribuite, oferind informațiile necesare aplicării diverselor concepte studiate pentru proiectarea de sistem, cît și pentru dezvoltarea unor algoritmi și aplicații.

Guest access
Self enrolment (Student)