Enrolment options

FCIM.FR.SDA16.1 Structuri de date şi algoritmi

Disciplina Structuri de date şi algoritmi” are un caracter atât fundamental cât si de specializare. Disciplina este o contribuţie importantă la pregătirea fundamentală a viitorilor specialişti şi totodată conţine mai multe elemente de abilităţi profesionale de specializare în informatica aplicată. Ea serveşte şi ca element de legătură cu obiectele de specializare.

Scopul disciplinei este familiarizarea studenţilor cu: structurile de date în limbajele de programare a calculatoarelor C şi C++; utilizarea fişierelor cu structuri de date, algoritmii şi tehnicile de programare a problemelor din diferite domenii , care operează cu structuri de date; agoritmii de sortate a datelor structurate; utilizarea funcţiilor recursive; utilizarea structurilor dinamice: stive, şiruri de aşteptare (coadă), liste, arbori; algoritmi de căutare a soluţiilor optimale: Greedy, Backtracking, Programarea dinamică, Divide et impera, Branch and Bound; principiile moderne de elaborare a produselor software. Unitatea de curs Structuri de date şi algoritmi” este inclusă în categoria unităţilor de curs  fundamentale pentru studenţii programului de studiu 0612.1 Calculatoare și rețele. Consolidarea materialului teoretic şi obţinerea abilităţilor practice se realizează în procesul de realizare a lucrărilor de laborator, lurărilor practice, lurării de an şi a proiectelor de licenţă. 

Obiectivele principale ale cursului Structuri de date şi algoritmi” reprezintă formarea la studenţi a următoarelor abilităţi: însuşirea profundă de către studenţi a structurilor de date statice şi dinamice, algoritmilor de sortare, metodelor şi algoritmilor de căutare, principiilor de programare orientată pe obiecte: funcţii, obiecte, clase în baza  limbajelor de programare C şi C++; aplicarea acestor cunoştinţe la formularea corectă a problemelor şi elaborarea metodelor, algoritmilor  şi tehnicilor de rezolvare ale problemelor. Cursul este orientat spre pregătirea specialiştilor de o calificare înaltă în domeniul elaborării produselor software. 

 Pentru a atinge obiectivele cursului studenţii trebuie să posede abilităţi de elaborare a algoritmilor şi a programelor în limbajul C. Aceste competenţe sunt formate de următoarele unităţile de curs, prevăzute de planul de învăţământ: programarea calculatoarelor, programarea procedurala, matematici speciale.

Competenţele formate de această unitate de curs vor servi ca bază pentru formarea competenţelor profesionale în cadrul unităţilor de curs Structuri de date şi algoritmi”, „Limbajul C++”, „Programarea orientată pe obiecte” , „Proiectarea asistată de calculator”.

Teacher: Stadler Lucia
Self enrolment (Student)