Reguli de comunicare online pentru studenți. (Dan Simion)

Reguli de comunicare online pentru studenți. (Dan Simion)
1. Scriți orarul lecțiilor pe o foaie de hârtie și aduceți acest lucru în atenția tuturor membrilor familiei. Lipiți pe ușă camere in afiș cu ,,nu deranjați,, sau ,,am intrat online,,. Cu siguranță nu vreți să vă treziți cu surprize în timpul orei de fizică.
2. Înainte de a intra în online e recomandabil să fi mâncat ceva și să fi făcut puține exerciții pentru dezmorțit oasele, dregeți-vă vocea. Vocea somnoroasă se cunoaște oricum oricât ați încerca să ascundeți acest lucru.
3. Porniți și verificați camera, calibrați-o înainte de a intra în direct. Nu de alta dar nu o să de-a chiar bine apariția altor părți ale corpului pe ecranul laptopului.
4. Folosiți o fotografie reală când vă logați. Se întâmplă ca sistemul să nu facă față fluxului de intrări iar camerele se deconectează automat rămânând în spate doar o simplă fotografie. Am comunicat cu rachete, câini, tatuaje, femei semi-dezbrăcate, crocodili, scheleți, ninja și chiar dinozauri. Sincer nu am știut că sunt atât de ...polivalent.
5. Atenționați organizatorul, profesorul, moderatorul dacă părăsiți lecția sau ședința chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Profesorii mai fac din când în când și câte o prezență la mijlocul lecțiilor și ar fi ciudat să vă caute prin toată ,,rețeaua,, iar voi sunteți la: prășit, dormit sau...toaletă; nu uitați unele lucruri chiar necesită timp.
6. Semnalizați când vreți să vorbiți.
7. Oferiți profesorului sau moderatorului neapărat feedback. O prezentare sau prelegere este formată din voi toți; profesor plus student/elev. Și nu uitați, voi chiar aveți o voce.
7. La sfârșitul orei luați-vă la revedere. Personal prefer un simplu mesaj (eu chiar le citesc); când toți deschid microfoanele e cam hărmălaie și de multe ori asurzitor. 

Last modified: Monday, 21 September 2020, 2:16 PM