Opțiuni înscriere

TI.M.PF18.2 Programare funcțională

      Cursul Programarea funcțională are ca scop familiarizarea masteranzilor cu caracteristicile generale ale paradigmei funcționale de programare, a limbajelor cele mai comune pentru aceste stil, cu aprofundarea în stilul funcțional pur, elementele căruia devin din ce în ce mai utilizate și împrumutate în diverse limbaje non-funcționale. 

      Masteranzii vor fi capabili să definească funcții utilizând conceptele programării funcționale și să utilizeze aceste funcții elaborând scripturi pentru rezolvarea diferitor tipuri de probleme. Atingerea acestui obiectiv se va face prin intermediul limbajului Haskell -un limbaj funcțional pur, cu scop general, standardizat.

      Printre cele mai importante repere de conținut pot fi menționate: tipurile de date și clasele de tipuri; sintaxa funcțiilor; tipuri de date structurate; listele și tuplurile; funcțiile recursive; funcțiile de ordin superior; modulele (librăriile); crearea propriilor tipuri și clase de tipuri; intrările și ieșirile ca efecte secundare; functorii, functorii aplicativi și monoizii; monadele și programarea monadică; structurile de date Zipper.

zgureanu